Na Vrškoj Čuki zaplenjene slike španskih umetnika

Carinici su na izlaznoj strani graničnog prelaza Vrška Čuka zaplenili 18 umetničkih slika nepoznatih španskih autora, koje je iz Španije u Bugarsku u kombiju pokušala da prokrijumčari bugarska državljanka, saopštila je Uprava carina.

Mada je vozač kombija rekao da sem ličnog prtljaga ni on ni ostali putnici nemaju ništa da prijave, detaljnom kontrolom pronađene su uramljene slike.

Na ukupno 18 ulja na platnu i na šperploči različitih dimenzija, naslikani su pejzaži, mrtva priroda i portreti nepoznatih autora.

Bugarska državljanka koja se javila kao vlasnica slika nije posedovala nikakav dokaz o vlasništvu, a branila se da nije znala da slike mora da prijavi, jer joj to niko nije rekao, kao i da je slike sakupila na ulici, gde su ih ostavljali bivši vlasnici sa nepotrebnim stvarima.

Bez obzira na te tvrdnje, presudom nadležnog suda slike su trajno oduzete, a bugarska državljanka je novčano kažnjena zbog pokušaja krijumčarenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво