Jedan „fića“ u Zagrebu dobio diplomatske tablice

Stari model automobila „zastava 750“, popularni „fića“, crvene boje, završio je u voznom parku Ambasade Indonezije u Zagrebu sa diplomatskim tablicama.

Na popularnoj stranici na Fejsbuku Zakaj volim Zagreb pojavila se priča kako je „zastava 750“, popularni „fića“ postao vlasništvo ambasadora Indonezije u Zagrebu.

Njegov bivši vlasnik Miljenko Hanžek je napisao da je njegov „fića“ prvi u Zagrebu s diplomatskim tablicama.

„Bilo je to pre nekoliko meseci. Ne znam tačno jesu li samo prolazili pa videli da se 'fića' prodaje ili su videli oglas. Gospodin ambasador je došao s vozačem, platio i odvezao se. Meni je jako drago da 'fića' vozi i bilo bi mi drago i da dođe u naš klub“, rekao je Hanžek za hrvatski Jutarnji list.

Upitan da li mu je žao, odgovorio je da za sebe „sklapa“ novog. Objašnjava da je njegov bivši „fića“ prvi sa diplomatskim tablicama u Zagrebu i Hrvatskoj, ali, dodaje, ne i u susedstvu.

Gotovo potpuno isti je pre dve godine kupio Džeremi Lang, drugi sekretar britanske ambasade u Beogradu.

„I ponosno se njime vozio glavnim gradom Srbije. A i na ulicama Londona je u julu 2011. snimljen ne 'fića', ali 'fijat 500' s diplomatskim tablicama. Diplomate imaju razne hobije, a sakupljanje starinskih automobila, kao što vidimo, jedan je od njih“, ispričao je Hanžak.

Britanski diplomata u Beogradu bio je prvi koji je pre dve godine stavio diplomatske tablice takođe na crvenog „fiću“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара