„Uragan“ iz „Lamborginija“ na Sajmu automobila

Na Beogradskom sajmu danas počinje Sajam automobila i motocikala, a najveću pažnju će najverovatnije izazvati i najskuplji eksponat sajma – „lamborgini hurakan GT3“. U deset hala Beogradskog sajma svoje modele će predstaviti najveći svetski proizvođači automobila i motocikala.

Radi se o jednom od oko 70 proizvedenih primeraka ove verzije. Pokreće ga desetocilindarski motor zapremine 5,2 litara, koji razvija 610 konjskih snaga sa maksimalnim obrtnim momentom od 600 njutn-metara. Uparen je sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem.

Automobil je razvijen u saradnji „Lamborginija“ i kompanije „Dalara“, a kuriozitet je da se naš automobilski as Miloš Pavlović nalazio u grupi test-vozača u toku razvoja.

Cena jednog primerka iznosi 397.000 evra, a kako bi se automobil doveo u stanje da izađe na stazu – još oko 300.000.

Miloš Pavlović je, inače, već četvrtu godinu zaredom deo grupe fabričkih vozača programa "Lamborghini Squadra Corse".

Na kraju 2014. godine postao je evropski i svetski šampion u "Lamborghini Blancpain Super Trofeo", šampionatu, a od 2015. godine učestvuje na trkama u zavisnosti od obaveza.

Miloš se sa "Huracan GT3" takmičio kao član timova na trkama izdržljivosti (24, 12 ili šest časova), ili na „sprint“ trkama u okviru prestižnog nemačkog ADAC GT3 šampionata. Jedan je od vodećih instruktora „Lamborgini“ akademije.

Od „uragana“ do „lade grante“

Najskuplji automobil na sajmu je, već pomenuti, „lamborgini hurakan 2“ od 379.000 evra, a najjeftiniji model je „lada granta“ od 7.300 evra.

Automobili iz premijum segmenta, kao što su „mercedes“, „audi“, „BMV“ i „britiš motors - rendž rover“ i „jaguar“ predstavljeni su u hali 3 Beogradskog sajma.

Na sajmu će od najskupljih automobila biti izloženi i ferari „GTC4 luso“, „mercedes S klase“, „rendž rover autobiografi“ i „audi A8“, a među najjeftinijim su „dačija sandero“ od 8.100 evra, „fijat punto“od 8.250 evra i „škoda rapid“ i „fabija“ od oko 8.990 evra u osnovnoj verziji.

Novitete u segmentu lakih privrednih vozila predstaviće 10 renomiranih proizvođača, sa 19 noviteta.

Sajmovi se održavaju u 10 hala Beogradskog sajma, a otvoreni su od 10 do 20 sati.

Takođe, ljubitelji dvotočkaša će uživati u ponudi 36 brendova motocikala, ATV-ova, ali i bicikala. Učestvuju 73 izlagača, koji će predstaviti i 41 novitet.

Izložba "Motopassion" zauzeće hale 7, 8 i 9, a ove godine su prijavljena i tri proizvođača koji nastupaju prvi put: „Indijanmotorsajkl“, „Trijumf“ i „E-skuteri“.

U fokusu će biti električna vozila, motocikli i bicikli u hali 7, gde je napravljena „zelena zona", kao i poligon ispred moto-hala za prezentaciju mogućnosti i prednosti e-vozila.

Šesti "DDOR BG Car Show" i Sajam motocikala "Motopassion" u Beogradu se održavaju u znaku 80. rođendana od prvog Međunarodnog salona automobila u Beogradu, koji je održan u marta 1938.

Kada je reč o pratećim sadržajima, predviđeno je proglašenje Automobila godine u četiri kategorije u organizaciji Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Beogradskog sajma.

Takođe, biće proglašeni „Najbolji u auto industriji“ i „Eko auto 2018. u Srbiji“, kao i „Mis Sajma automobila“. U okviru sajma biće održana i parada oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne 200 dinara, grupne za đake i studente 150 dinara.

Parking na sajmu se plaća 100 dinara po započetom satu. Porodični dan je 27. marta kada će porodična poseta koštati 500 dinara i važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи