Hrvatska ima 120 supermilionera i 11.900 „lakše kategorije“

Prema podacima londonske konsultantske kuće „Najt Franka“, iz izveštaja sa prošlu godinu, Hrvatska ima 120 supermilionera „teških“ više od 30 miliona dolara i 11.900 milionera „lakše kategorije“, piše riječki „Novi list“.

U proteklih 10 godina, navodi se, broj milionera u Hrvatskoj je porastao za 33 odsto.

To je, kažu, dvostruko više od rasta broja milionera u Evropi, gde taj rast iznosi 17 odsto, dok je osetno sporiji od svetskog proseka koji beleži rast od 42 odsto.

Među 120 supermilionera 11 je onih koji imaju neto imovinu veću od 100 miliona dolara, poslednja je procena „Najt Franka“ (Knight Franka).

U kategoriju milionera „lakše kategorije“ svrstani su oni čija je imovina veća od milion dolara, odnosno šest miliona kuna.

List napominje da je reč o milionerima koji su svoju imovinu prijavili u Hrvatskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво