Bizarna čestitka američke vojske za Svetog Patrika

Američka vojska tvitovala je video-čestitku na dan kada Irci slave Svetog Patrika, ali je snimak naišao većinom na veoma negativne komentare.

Na snimku se vide pripadnici američke vojske kako ispaljuju rakete, detoniraju bombe, pucaju iz mitraljeza, ali su sve opasne stvari, poput raketa, šrapnela i metaka zamenjene detelinama sa četiri lista.

Osim toga, u video-kolaž su ubačeni i delovi nekoliko godina starog snimka vojnika koji pleše, a preko njega je postavljen filter sa irskom zastavom.

Malo je reći da je čestitka naišla na prilično oprečne reakcije. Ljudi većinom nisu mogli da veruju da je snimak zaista postavljen na zvaničnom nalogu američke vojske na Tviteru.

Mediji su se takođe pridružili u neverici.

„Da li je ovo stvarno?!“, glasio je naslov na Bi-Bi-Siju, dok su irski mediji nazvali čestitku čudnom, bizarnom ili uvredljivom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара