Vladan i kobila Danka uvek stižu na vreme, iako su sporiji od moderne konkurencije

Mnogo je savremenih načina prevoza robe – brodovima, avionima, kamionima - ali može i konjskom zapregom, kako to čini Vladan Mijailović iz Lešnice kod Loznice. Jeste, kaže, sporiji, ali uvek stigne i to na vreme.

Za pokretanje biznisa Vladan je 600 tadašnjih nemačkih maraka dobio na poklon od ćerke kad je odlazio u penziju. Kupio je konja i zapregu i uloženo zaradio za mesec i po.

„Dvadeset pet godina bavim se poslom otkako sam otišao u penziju, našao sam neko zadovoljstvo sebi, i tu mi je puna korist i zdravlje u pitanju. Služim narodu, a lepo je i meni imam i ja džeparac“, objašnjava Vladan Mijailović iz Lešnice.

Moderne konkurencije se ne plaši. Kaže, radi ono što drugi neće, a njegovo prevozno sredstvo nema ozbiljnih kvarova. Za dve i po decenije promenio je tri konja. Dva zbog starosti, a trećeg, jer je bio nemiran u saobraćaju.

„Dovozim ja njima i peska pomalo, i šodera kad im ne treba pun traktor, doterivam zemlje hoće za cveće iz šume, doterivam sa Drine one zemlje“, kaže Mijailović.

„Obraduju se ljudi kad me vide, lepo i njima, lepo i meni“, dodaje prevoznik i ističe da je  jeftiniji od ovih modernih.

Nije mu teško, kaže, i radiće sve dok zdravlje služi njega i njegovu Danku – svakog dana imaju posla, pa i vikendom. Zbog toga dnevno ponekad pređu i do 50 kilometara.

Prvo pravilo u ovom poslu je da mušterija ne sme nikad da čeka...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи