Mural za Grka koji je odbio da bombarduje Srbiju

Grčki kapetan koji je odbio da bombarduje Srbe, Marinos Ricudis, dobio je mural u Beogradu na zidu jedne zgrade na Dorćolu.

Mural je naslikan u Dunavskoj ulici u centru Beograda, a na njemu je prikazan lik Ricudisa sa zastavama obe države koje krase zid zgrade.

Fotografiju je na svom nalogu na Fejsbuku objavio lično Ricudis i ispod nje napisao: „Grafit iz Beograda. Dunavska 14. Moj rođendanski poklon. Hvala svim mojim srpskim prijateljima“.

Ricudis je 1999. godine odbio da se ukrca na fregatu Temistokle, koja je, prema naređenjima komande, trebalo da se priključi floti NATO-a u Jadranu. Grčki brodovi nisu direktno učestvovali u napadima na SR Jugoslaviju, pisao je tada Čikago tribjun.

Grk je, zbog toga, osuđen na dve i po godine zatvora, što je kasnije preinačeno u uslovnu kaznu i bio prinuđen da napusti mornaricu.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи