Slovenački specijalci kao „prvoaprilska šala“

Prošlonedeljna neuspela vežba elitnog bataljona slovenačke vojske za osposobljavanje sa NATO standardom podigla je dosta prašine u Sloveniji, a mediji u toj zemlji prenose da je ono što se moglo videti više podsećalo na prvoaprilsku šalu nego na vojnu vežbu, prenosi „Jutarnji list“ pisanje slovenačkih medija.

Probleme u komunikaciji sa generalštabom i nekim generalima potvrdila je ministarka Andreja Katič, rekavši za POP-TV da je tek iz medija saznala detalje o rezultatima provere bataljona iz Maribora koji je učestvovao u proveri borbene spremnosti za kopnene snage u okviru NATO-a.

Oko 800 izabranih najboljih slovenačkih vojnika tokom prošlonedeljne vežbe na poligonu Poček kod Postojne trebalo je da dobije ocenu za kapacitete i sposobnost, ali se pokazalo da do 1. aprila neće moći da budu osposobljeni za operativno delovanje, prenosi slovenačka televizija.

„Ono što su saveznici videli na Počeku više je ličilo na prvoaprilsku šalu. Vojnici nisu dobro manevrisali u prostoru, a oprema koju im je ministarstvo osiguralo pokazala se lošom. Sa čizama su otpadali đonovi, a dosta vojnika je zbog promrzlina tražilo pomoć sanitetske službe i lekara“, navodi POP-TV.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи