Muzej čije otvaranje čeka i Džejms Bond!

Muzej „Spajskejp“ otvara se sutra u Njujorku, a posetioci će moći da saznaju podatke o elementima špijunaže, njenoj istoriji i kakve vrste špijunaže postoje.

Музеј чије отварање чека и Џејмс Бонд! Музеј чије отварање чека и Џејмс Бонд!

Posetioci će moći da nauče ponešto o prošlosti i sadašnjosti špijuniranja, od mašina za obradu šifara iz Drugog svetskog rata do najpoznatijih imena u špijunaži i njihovih poduhvata.

Izložbe u muzeju na Menhetnu se ne fokusiraju samo na prošlost, već se u njemu nalazi i segment o programima za razmenu poruka poput Votsapa i koliko dugo će poruke na njemu ostati šifrovane, kao i saveti o tome kako ograničiti sajber izloženost.

U muzeju postoji i izložbeni prostor gde se nalaze kamere za neke od najpoznatijih i najčešće korišćenih društvenih medija, kao što su Fejsbuk, Tviter i Instagram.

Posetioci mogu da prođu niz testova koji će im pokazati spremnost, od sposobnosti posmatranja do preuzmanja rizika, kako bi videli koja bi im špijunska uloga odgovarala.

Izložbeni prostor podeljen je više segmenata na šifrovanje, obmanu, hakovanje, vojni sajber deo, obaveštajni deo, praćenje i posebne operacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво