U Australiji zabranjeni seksualni odnosi ministara i zaposlenih

Nakon skandala koji je potresao Vladu Australije, premijer te zemlje Malkom Ternbul doneo je odluku da zabrani seksualne odnose ministara i zaposlenih u kabinetima.

Zamenik premijera i ministar infrastrukture Barnabi Džojs napravio je dete bivšoj predstavnici za štampu, uprkos tome što je promovisao porodične vrednosti.

„Ministri, bez obzira na to da li je ministar oženjen ili ne, ne smeju da stupaju u seksualne odnose sa osobljem. U 2018. godini nije prihvatljivo da ministar ima seksualni odnos sa nekim ko za njega radi. To je veoma loša praksa na radu. Svi znaju da od toga ne može ništa dobro da izađe“, rekao je Ternbul, prenosi Rojters.

Ternbulova odluka da se dopune pravila ponašanja stupila je na snagu odmah, a on je naglasio da bi Džojs trebalo da razmotri svoju poziciju u vladi i na mestu predsednika Nacionalne partije.

Skandal zamenika premijera ugrozio je stabilnost Vlade, a Džojs je uzeo odsustvo sa posla nakon što su mediji otkrili da je ostavio ženu i četvoro dece pošto je zatrudnela njegova ljubavnica, bivša predstavnica za štampu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво