Sveti Trifun ili Valentin? Narod kaže da je najvažnije da se volimo!

Dok se u Srbiji obeležava Sveti Trifun, veći deo sveta slavi Svetog Valentina. Međutim, jedno ih spaja – oba sveca, iako praznovani u različitim crkvama, zaštitnici su iskrene ljubavi svih hrišćana.

Sveti Trifun ili Sveti Valentin – ako se bira između „vina i ljubavi“, često dovodi do pogrešnog mišljenja – da će oni koji slave jedno, morati da se odreknu drugog. Važno je, kažu, samo da se volimo.

Dan zaljubljenih slavi se širom sveta, običaji su različiti, ali se sve više vezuje za potrošačko društvo. Najviše profitiraju trgovci i cvećare. Najčešće se kupuju ruže, baloni i ukrasi u crvenoj, „boji ljubavi“. Cena poklona je, kažu, manje bitna.

U Vrnjačkoj Banji 10. put je organizovana manifestacija „Najduži poljubac“. Učestvovalo je deset parova. Pobedili su Jovana Jovanović i Ivan Maričić iz Selevca kod Smederevske Palanke. Ljubili su se čak 42 minuta.

Sveti Trifun ili Valentin „Železnice Srbije“ nisu htele da biraju – spojili su dva praznika i organizovali romantično putovanje vozom do Sremskih Karlovaca, a putnicima su poslužili vino.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи