Slađa bolje vozi autobus od muškaraca!

Nije lako naći posao, a posebno onaj koji se voli, nije mnogo težak, a dobro je plaćen. Jedna od onih koja je u tome uspela je Kraljevčanka Slađana Filipović, ali tek pošto je promenila tri profesije. Sada vozi autobus na međunarodnim linijama.

Od tonske miksete u radiju, preko objektiva foto-aparata, do volana autobusa. Tri zanata, tri dokazivanja na poslu. Najteže je bilo osvojiti poverenje putnika na mestu gde su navikli da vide muško lice.

„Slađa je odličan vozač, perfektan, vozi čak i bolje od muških vozača. Odlična je. Išao sam par puta sa njom za Italiju, prezadovoljan sam što se tiče njene vožnje“, tvrdi mehaničar Željko Stolić.

„Svima je čudno što je žensko, a vozi tako dobro. Ima baš dosta njih koji kometarišu nju kao vozača i baš kad izlaze oni kažu: 'Super vožnja, svaka čast'“, dodaje Ivana Živić, vođa puta.

Pre deceniju porodici je saopštila da će ubuduće da zarađuje za volanom. Nisu se iznenadili.

„Još od malih nogu ona je to volela. Vozila je i traktor, auto. Bila je različita od svih, i uvek sam je podržala šta je god da je htela “, ističe Slađanina majka Dragan Filipović.

Uvek je htela da radi ono što voli. U firmi je jedina žena među vozačima, ali ne dozvoljava da se prave razlike. Kad treba zameni gumu, popravi manji kvar...

„Neka kancelarija, ja to ne bih mogla, zato što me ne drži mesto, volim adrenalin. Odgovornost jeste velika, ali ja sam se sa tim pomirila, navikla sam na to da imam iza sebe 50 ljudi, i da je sve u mojim rukama“, objašnjava Slađana Filipović.

Sati provedeni na točkovima nisu rezervisani samo za radno vreme, postali su Slađanin stil života.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара