Uhapšen jer je hteo da bude agent tri strane službe

Nemačke vlasti saopštile su da su uhapsile muškarca, koji se prijavio da radi kao agent u tri strane obaveštajne službe.

Savezni tužioci navode da je 27-godišnji Nemac, koji je identifikovan samo kao Deni Gunter G. u skladu sa lokalnim pravilima za zaštitu privatnosti, uhapšen u sredu u Lajpcigu.

Tužioci su precizirali da je mladić pušten iz pritvora, ali da se i dalje nalazi pod istragom jer je bio spreman za špijunažu.

Prema navodima tužioca, osumnjičeni je poslao prijavna pisma na adrese tri strane službe tražeći da ga zaposle kao agenta, preneo je AP.

„Rekao je da je spreman, ako ga regrutuju, da izvrši sve aktivnosti koje od njega budu tražene“, tvrde tužioci koji nisu precizirali o kojim stranim obaveštajnim službama je reč.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво