Otkrivena pošiljka sa 24 ljudske lobanje

Carinici su na indonežanskom turističkom ostrvu Bali sprečili pošiljku 24 ukrašene ljudske lobanje u Holandiju.

Откривена пошиљка са 24 људске лобање Откривена пошиљка са 24 људске лобање

Kako se navodi u saopštenju Uprave carine, lobanje su bile u kartonskim kutijama koje su otkrivene u dva navrata u januaru, a pretpostavlja se da su značajni kulturni artefakti iz različitih delova Indonezije, prenosi AP.

Kutije su bile označene kao predmeti sintetičkih materijala, ali je otkriveno da su ljudskog porekla, nakon što su ih ispitali stručnjaci iz Konzervacijskog centra Balija.

Carinici su naveli i da su lobanje najverovatnije iz Papue i sa Bornea.

Za sada niko nije uhapšen, a Uprava je navela da će Kulturni centar za nasleđe odlučiti šta da radi sa otkrivenim lobanjama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи