Savremeni nomad koji je zamenio komfor za život na točkovima

Četrdesetšestogodišnji Beograđanin Vladimir Stojanović, odlučio je da radikalno promeni način života. Komfor i život na visokoj nozi u Nemačkoj, zamenio je životom i radom u 15 kvadratnih metara kampera, kojim već dve godine krstari Srbijom i Crnom Gorom. Grafički je dizajner, pa bez problema i zarađuje na točkovima. Naša ekipa Vladimira je zatekla na Kopaoniku gde boravi od početka skijaške sezone.

Vladimir je zaljubljenik u zimske sportove, a zahvaljujući svojoj kući na točkovima boravak na Kopaoniku ove godine mu je kaže, lakši, lepši, udobniji i zanimljiviji nego ikada ranije.

„Moja kuća je uvek sa mnom. Ovde ima sve što mi treba“, kaže Vladimir Stojanović, grafički dizajner iz Beograda.

Iako izgleda kao tinejdžer, ovaj savremeni nomad je dobrano zagazio u petu deceniju života. Ima dvoje dece i unuče. Ostali su da žive u Nemačkoj gde je Vladimir imao fabriku tekstila sa sto zaposlenih. Odluku da život promeni iz korena nije, kaže doneo preko noći.

„Nije više znao zašto ga familija voli. Da li zbog toga što im samo daje. Nisam više znao da li ikome da verujem, jednostavno sam se loše osećao. Osećao sam se usamljeno“, objašnjava Stojanović.

Sada radi na daljinu kao grafički je dizajner dve inostrane firme. Materijalne stvari mu više ništa ne predstavljaju. Život u kamperu postao mu je najveći životni izazov.

„Ne treba mi više od dva ili tri duksa. Ne šest, sedam. Ne znam koliko pari obuće. Naučio sam da štedim vodu, struju i prirodu“, ističe moderni nomad.

U elegantnoj kući na točkovima koja ga vodi od jednog prostranstva do drugog, sve češće boravi i Vladimirova devojka.

„Nisam uopšte nikada razmišljala o kamperu, niti da ću ja živeti u kamperu, ali nekako ga sada doživljavam stvarno kao svoju kuću. Kuću putujuću“, navodi Matea Milosavljević, glumica iz Beograda.

Leti vreme najviše provode na moru, najčešće na Adi Bojani. Putovaće dokle god mu ne dosadi. To je sada njegov način života. Na putu je već pune dve godine i svaki dan, kaže, doživljava nešto novo.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво