Vašington, piće s popustom za službenike u blokadi

Barovi i restorani u Vašingtonu nude specijalne popuste na piće federalnim službenicima dok traje finansijska blokada američke vlade, a na meniju su kokteli zanimljivih naziva koji upućuju na senatore poput „Darbinove sode“ i „Kamon Čak“ ili „Jesi li ikad upoznao Haićanina?“.

Jedan od barova nadomak Kapitol hila, svoju specijalnu ponudu koktela po ceni od pet dolara, izneo je već minut nakon što je delimična finansijska blokada vlade stupila snagu u ponoć između petka i subote, a popust se može ostvariti uz pokazanu važeću vladinu identifikacionu karticu, navodi portal Politiko u svom američkom izdanju.

Među specijalnim „koktelima u vreme blokade“ su votka-martini pod nazivom Oljuštiti se il' se ne oljuštiti, Rendova afera u komšiluku - što je verovatno aluzija na republikanskog senatora Renda Pola - i Prihvatljiv zakon o pivu.

I hamburgeri se mogu naći po povoljnijoj ceni – popust od 10 odsto važi u pojedinim restoranima.

Sličnu akciju lokalni ugostiteljski objekti organizovali su i tokom 2013. godine, kada je tadašnja 16-dnevna finansijska blokada vlade izazvala zabrinutost da bi poslovanje moglo da im opadne pošto federalni službenici nisu znali kada će primiti narednu platu.

Delimična finansijska blokada američke vlade počela je nakon što demokrate i republikanci nisu uspeli da postignu dogovor o rebalansu budžeta, pošto su ostali podeljeni u pogledu imigracije i pogranične bezbednosti, a neizvesno je koliko će dugo trajati blokada službi administracije SAD.

Stotine hiljada federalnih službenika je na prinudnim odmorima i za to vreme neće biti plaćeni, a polovina od ukupno oko dva miliona zaposlenih u federalnim agencijama neće u ponedeljak ići na posao, navodi Glas Amerike.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво