Na fasadi Trampovog hotela projektovana vulgarna reč

Umetnik i aktivista Robin Bel projektovao je na fasadi jednog od hotela američkog predsednika Donalda Trampa u Vašingtonu reč „vuko..bina“, nakon burnih reakcija koje su izazvali navodi da je Tramp koristio upravo tu vulgarnu reč govoreći o afričkim državama, Haitiju i Salvadoru.

„Vuko..bina“, moglo se pročitati na fasadi luksuznog hotela, a ta reč je, uz emotikone, projektovana uz pomoć svetlosnih efekata.

Robin Bel, koji je danas na Tviteru objavio fotografije svog performansa, već je koristio istu tehniku projektovanja 19. decembra reagujući na Trampovu odluku da transrodnim osobama zabrani da se regrutuju za američku vojsku, podseća francuski Figaro.

Prema više izbora, Tramp je u četvrtak, tokom sastanka u Beloj kući, upitao „zašto svi ti ljudi iz vuko..bina dolaze u SAD“.

Rojters je preneo, pozivajući se na dva izvora „upoznata sa komentarima" predsednika, da je Tramp na sastanku u Beloj kući upitao zašto bi SAD želele da prime migrante sa Haitija i afričkih zemalja, nazivajući ih „vuko..binama“.

AP je naveo, pozivajući se na tri izvora, da se Tramp zapitao zašto bi SAD primale više imigranata iz Haitija i „vuko...binama“ Afrike, a manje iz mesta kao što je Norveška.

Posle dugog, hitnog sastanka, 54 ambasadora grupe afričkih zemalja u UN zatražila su izvinjenje i „povlačenje izjave“, osudivši „skandalozne, rasističke i ksenofobne opaske“.

Tramp je demantovao da je na sastanku u Beloj kući koristio vulgarni rečni za afričke države, ali to nisu zvanično učinili ni Bela kuća ni nekoliko republikanskih kongresmena, koji su prisustvovali sastanku, preneo je u petak AP.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво