Njujork tajms: Beograd – neizbrušeni evropski grad zabave, živahan kao i uvek

Američki „Njujork tajms“ je na svoju listu pod nazivom „Pedeset dva mesta koja bi trebalo posetiti u 2018. godini“, stavio i prestonicu Srbije.

U propratnom tekstu, naslovljenom sa „Beograd – neizbrušeni evropski grad zabave, živahan kao i uvek“, ističe se da je „haotična, nasilna prošlost grada“ vidljiva u oronulim zgradama iz vremena socijalizma.

„Ali Beograd je energičan grad koji se uzdiže“, napominje Njujork tajms.

U tekstu se ukazuje da se zapušteni delovi grada duž reke Save pretvaraju u promenadu načičkanu kafićima i štandovima brze hrane.

„Tokom leta, taj deo grada pulsira u ritmu žurki na splavovima“, ističe Njujork tajms i najavljuje da novi hoteli koji uskoro treba da se otvore znače da će posetiocima biti još lakše da se pridruže zabavi.

Prestonica Srbije našla se na toj listi zajedno sa još 16 lokacija u Evropi, od koji je samo nekoliko većih gradova – Glazgov, Prag, Oslo i Sevilja.

Na spisku se ove godine nije našlo nijedno mesto iz regiona.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 13. jan 2018, 23:16)
Лучо Русофил [neregistrovani]

Једно кажу друго мисле

Дођите у БГ Србију једите добру храну и забавите се Срби су најопуштени народ на свету,али имамо на уму ако ви кажете да је нешта добро код нас или да је нешта добро за нас имамо на уму да је за нас то лош Добро рече наш Чича да није Енглеза Швабе би били најгори народ на свет.