Prvi izlazak sunca posle 40 dana!

Ne videvši sunčevu svetlost više od mesec dana, stanovnici Murmanska konačno su ugledali sunce na nebu, koje je obasjalo severni ruski lučki grad malo više od pola sata pre nego što se ponovo povuklo ispod horizonta.

Grupe stanovnika okupile su se na brdu iznad grada kako bi ih posle punih 40 dana ogrejali sunčevi zraci i tako označili kraj polarne noći.

Uprkos hladnoći, brojni stanovnici došli su da proslave kraj prirodnog fenomena koji je počeo 2. decembra.

Čekanje prvog izlaska sunca posle polarne noći privlači veći broj ljudi od 2007. godine, a do sada je to već postao tradicionalni događaj na brdu.

Prva sunčeva svetlost koja označava kraj polarne noći ne traje dugo – ove godine oko 34 minuta.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво