U Australiji se topi asfalt, temperatura 46 stepeni!

Temperature u Australiji dostižu 46 stepeni Celzijusovih, a stanovnicima te države izdato je upozorenje da ne izlaze za vreme najvećih vrućina.

У Аустралији се топи асфалт, температура 46 степени! У Аустралији се топи асфалт, температура 46 степени!

Temperature su toliko visoke da su pojedini korisnici Tvitera objavili fotografije na kojima se vidi da se katran u asfaltu topi, usled čega je na auto-putevima došlo do stvaranja velikih gužvi.

Na jugu Australije i u prestonici Kanberi očekuju se temperature do 38 stepeni Celzijusovih, dok se u pojedinim delovima očekuje i 46 stepeni.

Australiju su pogodili i šumski požari koji su uništili zgrade i ugrozili tamošnje stanovništvo.

Zbog požara u saveznoj državi Viktorija izdata je zabrana paljenja vatre na otvorenom, kao i na ostrvu Tasmanija.

U predgrađu Melburna izbio je veliki požar, koji je progutao nekoliko zgrada, javlja Rojters. Komesar za hitne službe Australije, Kreg Lepsli, rekao je da su požar uzrokovale visoke temperature i suvo vreme, praćeno jakim vetrovima.

Građanima je poručeno da potraže sklonište, a stručnjaci smatraju da je to bezbednije nego da žitelji pokušavaju da pobegnu i rizikuju da ih zarobi požar.

Oko 400 kuća je ostalo bez struje, a širom savezne države Viktorija danas je prijavljeno više od 50 požara, od kojih su većina bili manji.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво