Fatva protiv bitkojna

Egipatski vrhovni muftija Šavki Alam izdao je fatvu zabranjujući bitkojn, jer je, kako je rekao, trgovanje kriptovalutama slično klađenju, koje je zabranjeno u islamu.

Fatva je izdata nakon savetovanja sa nekoliko ekonomskih stručnjaka, a egipatske legitimne vlasti ne smatraju da je trgovina kriptovalutama prihvatljiva.

Muftija je uporedio trgovinu kriptovalutama sa kockanjem, koje je zabranjeno u islamu „zbog toga što je direktno odgovorno za finansijsko uništenje brojnih pojedinaca“.

Osim toga, muftija je još rekao da bitkojn može da ima negativan efekat na bezbednost onih koji njime trguju.

Saopštenje i fatva stižu u vreme kada vrednost bitkojna nepredvidivo skače i pada. Trećeg dana 2018. godine bitkojn je završio sa vrednošću od 15.000 dolara.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 03. jan 2018, 22:02)
Aksentijevic Radislav [neregistrovani]

Blab last, bitcoin

Muftija je u pravu. Jos jedan americki trik, a ionako su nas preplavili dolarima koje stampaju bez pokrica. To vam je kao kad bih ja napravio Srbcoin. Pa da probamo???

(sreda, 03. jan 2018, 20:48)
anonymous [neregistrovani]

Bitkoin

Završiće kako je i počeo, kada se ljudi opasulje i shvate da je on nastao kao sredstvo kriminalaca

(sreda, 03. jan 2018, 19:43)
DDanonymous [neregistrovani]

Sta i ko stoji iza kriptovaluta?

Znamo da iza bitkoina ne stoji nikava vrijednost niti proizvodnja dobara,ali ne znamo ko stoji iza te piramidalne igre.Ako je bitkoin uspio uci na berzu u Cikagu,onda znamo da SAD dozvoljavaju tu kriptovalutu iako je konkurencija njihovom dolaru.Evo citam da i Velika Britanija razmislja da uvede neku kriptovalutu sto nam govori da se radi o drzavnim institucijama koje preko kriptovaluta zele ostvariti neku dobit.A,u svakoj piramidalnoj igri koja se bazira na "povjerenju" neko ce sigurno dobiti ali neko mora izgubiti novac.Zato treba biti oprezan,jer zasto bi mocne zapadne drzave,pored svojih valuta,izmisljale neke nove?Da nije neka velika prevara u pitanju?

(sreda, 03. jan 2018, 18:35)
anonymous [neregistrovani]

Svasta

Ovi bi bacili ' fetvu' i na Boga da im se sutra ukaze...