Elektronske želje – SMS i društvene mreže šalju pisane čestitke u zaborav

Doček Nove godine, kao i prvi januar su dani kada potrošimo najviše energenata, posebno struje. Zbog povoljnih vremenskih prilika nije bilo rekorda u potrošnji struje ali jeste, što se i očekivalo, u čestitkama. I to elektronskim putem. Samo u novogodišnjoj noći sa mreža VIP i „Telenor“ poslato je gotovo 19 miliona poruka.

Електронске жеље – СМС и друштвене мреже шаљу писане честитке у заборав  Електронске жеље – СМС и друштвене мреже шаљу писане честитке у заборав

U danu ispraćaja stare i dočeku nove godine struja se ne štedi. Važno je da kuća bude topla, a trpeza da se spremi i da napolju sve sija. Za to smo 31. januara potrošili 102 miliona kilovat sati struje. To je za trećinu manje od ranijih rekoda, ali EPS će doček 2018. godine ipak ubeležiti, i to pozitivno.

„Ono što je bitno kopletan konzum je proizveden ovde u Srbiji, dakle srpska struja bez uvoza i tako ćemo nastaviti“, kaže v.d. generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić.

Kada govorimo o prazničnim rekordima, jedan iz godine u godinu ide u sve veći minus – pisanje novogodišnjih čestitki godovo da je palo u zaborav. Retki su oni koji drže do te tradicije i uglavnom su to stariji građani.

Iako su čestitke porukama sa mobilnih telefona i dalje vrlo popularne, primat u čestitanju preuzimaju društvene mreže. A operateri beleže i do tri puta veću razmenu podataka sa svojih mreža.

Oni koji SMS ne vide kao moderan način čestitanja okreću se Fejsbuku, Vajberu, Votsapu, pa čak i društvenoj mreži prvenstveno namenjenoj razmeni fotografija Instagramu.

Kako šaljemo čestitke i u kom broju nije ni važno, bitno je da su dobronamerne i iz srca.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво