Asteroid veličine autobusa „zamalo“ zakačio Zemlju

Američki predsednik Donald Tramp i klimatske promene takmiče se ko će prvi razoriti planetu, ali još nam prete i stari favoriti za uništenje sveta – asteroidi, piše portal „Indipendent“ i ističe da je jedan veličine autobusa proleteo u neposrednoj blizini Zemlje.

U četvrtak je u neposrednoj blizini Zemlje proleteo tek uočeni asteroid "2017 YZ4". Uočili su ga astronomi u Arizoni, a svemirom leti brzinom od 34.000 kilometara na sat.

Asteroid je veličine autobusa i Zemlju je „promašio“ za samo 224.395 kilometra.

Prema navodima Nase, asteroidi se smatraju opasnim ako Zemlji priđu bliže od 7.400.000 kilometara.

Lindsi Džonson iz Nase je izjavila da je to 52. asteroid koji je ove godine proleteo između Zemlje i Meseca.

Do Božića je opaženo 17.506 nebeskih tela, koja oko Sunca kruže nadomak Zemlje, 17.400 su asteroidi, a ostalih 106 komete.

Ove godine otkriveno je 1.996 asteroida u blizini Zemlje, što je više nego što je to bio slučaj u protekle dve godine, rekla je Džonsonova Njuzviku.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво