Pretnje smrću iračkoj misici zbog selfija sa mis Izraela

Pre skoro mesec dana, Sara Idan je nosila haljinu sa ručno ušivenim „svarovski“ kristalima i predstavljala Irak na izboru za Mis Univerzuma. Bio je to prvi put u 45 godina da je Irak imao predstavnika na takmičenju.

„Bila sam oduševljena. To je nešto što sam sanjala čitavog života“, priseća se Sara Idan (27), koja želi da postane pevačica i tekstopisac.

Sve se to odjednom promenilo. I to zbog selfija.

Sara i mis Izraela, Adar Gendelsman, fotografisale su se nedelju dana pre takmičenja, održanog u Las Vegasu.

„Rekla sam joj da se fotografišemo zajedno da bismo poslale poruku našim narodima da među nama nema problema i da smo, zapravo, ambasadorke mira“, objašnjava Iračanka.

Pored selfija je pisalo: „Mir i ljubav od misica Iraka i Izraela.“

Reakcije su bile potpuno suprotne. Šest dana pred takmičenje, probudila se uz pretnje smrću, koje su stigle na adresu organizacije „Mis Iraka“, kao i njihove zahteve da skine fotografiju sa Instagrama ili će joj biti oduzeta titula.

Pretnje su takođe stigle i na adresu njene porodice u Iraku.

„Majka mi je bila izbezumljena. Rekla sam joj da odmah beže, da mi je žao i da ću napustiti takmičenje ako želi to od mene. Bila sam spremna da odmah prekinem“, ističe Sara Idan.

Takođe su joj stizale pretnje jer je nosila bikini tokom jednog od predtakmičenja.

Ipak, selfi sa mis Izraela izazvao je najozbiljnije reakcije. Irak i Izrael nemaju formalne diplomatske odnose, a fotografija je izazvala međunarodni skandal.

Uprkos svemu, Iračanka je odbila da skine fotografiju sa društvenih mreža.

Umesto toga, postavila je novu poruku objašnjavajući da ne podržava izraelsku vladu i njenu politiku na Bliskom istoku, izvinjavajući se svima koji misle da je to bio napad na palestinsko pitanje.

Shvatila je da je bolje da se ne oglašava u medijima dok njena porodica ne napusti Irak.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи