Porodica medveda nelegalno prešla bugarsko-srpsku granicu

Termovizijske kamere MUP-a Srbije koje nadziru granicu, snimile su ovih dana jedan nelegalni prelazak – iz Bugarske je u Srbiju, na Staru planinu, stigla cela porodica medveda!

Mrki medved je pre dve godine prešao granicu i iz Bugarske došao da prezimi i živi u Srbiji, a ove zime za njim je na Staru planinu stigla i cela porodica.

Ono što ovu životinju privlači na Staru planinu svakako su mnogo bolji uslovi za život.

Medvedi su na ovim prostorima nekontrolisanim lovom skoro iskorenjeni kao vrsta. Ima ih veoma malo.

Jedan od pokušaja da se spasu jeste i inicijativa poznate glumice Brižit Bardo koja je azil za medvede napravila u Bugarskoj, gde se medvedi dovode iz cirkusa i raznih delova Evrope.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво