Odletela tri nova astronauta na Kosmičku stanicu

U raketi lansiranoj iz Kazahstana prema Međunarodnoj kosmičkoj stanici odletela su tri nova člana, američki, japanski i ruski astronauti, a snimak lansiranja je objavila Nasa.

Одлетела три нова астронаута на Космичку станицу Одлетела три нова астронаута на Космичку станицу

Komandant Anton Škaplerov iz Roskosmosa, inženjer letenja Nosišige Kanai iz Japanske agencije za aerokosmičko istraživanje i Skot Tingl iz Nase, odleteli su sa kosmodroma Bajkonur u 13.21 po lokalnom vremenu, prenosi Rojters.

Posada će postepeno pristupati stanici, koja orbitira na oko 400 kilometara iznad Zemlje.

Škaplerov, Kanai i Tingl pridružiće se timu koji čine Aleksandar Misurkin iz Roskosmosa i Mark Vande Hei i Džo Akaba iz Nase, koji se nalaze u stanici od septembra.

Na snimku lansiranja vide se članovi posade koji dižu palčeve u znak odobravanja nakon što je raketa lansirana, a takođe se vidi i igračka pas koju je odabrala Škaplerova ćerka i koji će predstavljati indikator nulte gravitacije za posadu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво