Đaci bili direktori na jedan dan

A kako bi škola izgledala kada bi u njoj odlučivali đaci? Zanimljivo, ako je suditi po onome što su danas radili učenici Pete ekonomske škole u Rakovici u okviru projekta „Budi direktor na jedan dan“ čiji je cilj da se povežu teorija i praksa.

Iz školske klupe u direktorsku fotelju na dan, seli su učenici Pete ekonomske škole, Nikola Petković i Aleksa Vesković. Na dužnosti su bili u sedam ujutru, obišli su zbornicu i spremno dočekali prvo zvono.

Imali su i svoj tim i uneli novine - kutiju za sugestije i učenika i profesora, organizovali predavanje nastavnicima o interaktivnoj nastavi i druženje sa bivšim đacima.

„Bila je anketa o najboljem nastavniku Pete ekonomske škole, kojeg su birali svi učenici od prve do četvrte godine“, kaže Nikola Petrović.

„Jedna od sigurno najinteresantnijih, to je muzika na odmorima, i u odabiru muzike učestvovali su i nastavnici i učenici“, navodi Aleksa Vesković

Za funkciju na jedan dan, mesec dana su ih pripremali studenti Ekonomskog fakulteta.

„Držali smo razne radionice u oblasti menadžmenta i upravljanja kako jednim preduzećem, a zatim smo to sveli na školu, pošto je i direktor jedan od menadžera. Ovo su učenici treće godine tako da su imali već neka opšta znanja iz oblasti menadžmenta“, objašnjava Nina Miajlović, student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Nije, ali da jeste zatrebalo iskustva, tu je bio pravi direktor.

„Ova škola je inače otvorena za saradnju sa visokoškolskim ustanovama jer je moj, i ne samo moj, stav da deca pored ovih tradicionalnih znanja, koja stiču u učionicama od nas, treba da steknu i neka druga znanja koja su nekonvencionalna, da stiču i taj tip znanja koji će im koristiti u budućem školovanju, poslu, životu“, ističe Milan Kecman, direktor Pete ekonomske škole „Rakovica“.

I dok se utisci sabiraju, mnogi su se već prijavili da naredne godine budu direktori - bar jedan dan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво