Danas su se u Trsteniku obarale ruke za medalje

Internacionalno takmičenje u sportskom obaranju ruke, treći „Lazarev megdan“, održano je u Trsteniku. Na smotri koju je organizovao klub „Huk“ iz tog grada, snagu su odmerila 22 takmičara iz Srbije i okruženja.

Asen Hadži Todorov, predsednik Svetske federacije takmičenja u obaranju ruke, rekao je za Tanjug da je turnir u Trsteniku najjače takmičenje u Srbiji.

Hadži Todorov je objasnio i da su takmičari sa Balkana najdominantniji u Evropi u obaranju ruke: „Takmičari iz Turske, Bugarske i Rumunije su se pokazali kao najbolji u Evropi. Ali, u poslednje vreme stižu ih i takmičari iz Hrvatske i Srbije. Mislim da su se Balkanci pojačali u takmičenju sa Zapadnom Evropom“.

Aleksandar Jakovc, potpredsednik Evropske federacije naveo je da je „Lazarev megdan“” u Trsteniku, najjače profesionalno takmičenje u sedam država na Balkanu.

„Turnir u Trsteniku je veliki podsticaj za srpske takmičare u obaranju ruke. Ovo je dobar podstrek za buduće, nove takmičare koji bi mogli da se pojave. Tako da postoji mogućnost da Srbija bude za koju godinu na samom vrhu na Balkanu. Već sada postoje dobri takmičari, i pred Srbijom je lepa budućnost“, ocenio je Jakovc.

Nenad Smiljović, član kluba „Huk“ kaže da „Lazarev megdan“ postaje tradicionalno takmičenje u Trsteniku.

„Najbolji takmičari u Evropi su došli u Trstenik. Tu su i evropski i svetski prvaci. Među njima su najpoznatiji Matijas Šilte iz Nemačke, kao i Hristo Delidžakov iz Bugarske, koji je bio svetski prvak“, istakao je Smiljković, dodajući da je opština Trstenik mnogo pomogla u održavanju ovog takmičenja u obaranju ruke.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво