Kupci ruiniranog dvorca: 9.400 Francuza

Francuski servis za finansiranje „Dartanjan“ koji je namenjen očuvanju francuskog nasleđa zatražio je od Francuza da kupe dvorac Šato de la Mote-Šandenije iz 13. veka, koji je u lošem stanju.

Odziv je odličan, a do sada je novac dalo više od 9.400 ljudi i sakupljeno je 760.000 evra. Poziv je još otvoren, tako da se novi potencijalni kupci mogu pridružiti, prenose francuski mediji.

Ideja je da se sakupi novac za restauraciju i očuvanje dvorca koji iz nekog razloga nikad nije zaštićen kao istorijski objekat.

Naravno, kupci neće moći da žive u dvorcu, ali će moći da ga posećuju nakon restauracije, naredne godine i da se pohvale prijateljima da poseduju dvorac.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 08. dec 2017, 08:48)
/ [neregistrovani]

Grof

Date 80 ili 100 € i možete svima da se pohvalite da ste vlasnik dvorca.

(četvrtak, 07. dec 2017, 20:16)
anonymous [neregistrovani]

Vise o tome

i prilog na francuskom dartagnans

(četvrtak, 07. dec 2017, 19:46)
DDanonymous [neregistrovani]

Francuska je puna prelijepih dvoraca

Francuzi su veliki narod i ponosni su na svoju istoriju iz vremena kada su bili velika sila u svim oblastima zivota.Sacuvano je mnostvo dvoraca,zamkova kako iz srednjeg vijeka,tako i iz XVII,XVIII i XIX vijeka,mnogi su restauracijama vraceni u zivot i zato me ne cudi ova akcija sakupljanja novca za vracanje u zivot ovog starog dvorca.Treba postovati svoju proslost da bi imao jos bolju buducnost.