Jelka beogradskog dizajnera krasi stanicu usred Londona

Od Božića po Gregorijanskom kalendaru deli nas oko tri nedelje. Svetske prestonice su odavno okićene. Pažnju građana i posetilaca Londona danima pleni neobičan dizajn jelke od cveća. Malo ko od njih zna da je dizajner Beograđanin.

Međunarodna železnička stanica Sent Penkrias u Londonu. Milion putnika nedeljno. U ove predbožićne dane jedan Beograđanin je za njih spremio poseban poklon. O jelci od cveća naveliko se priča u britanskoj prestonici.

Visoka je 15 metara, samo materijal košta nekoliko stotina hiljada funti, a pravljena je osam dana.

„Zapravo jelka je miks prirodnog i veštačkog cveća. Sve što je sa cvetom tipa ruža ili anemone, to je veštačko, ali hortenzije, koje mogu da se osuše i zadrže oko 20 odsto svoje boje i teksture, to smo koristili prirodno namerno, pre svega, zato što ljudsko oko, kada vidi nešto ovakvo, uvek ide s tim – ma ovo je veštačko. I onda kad ljudi vide to, kažu: 'Stvarno, pa ovo je pravo cveće“, priča dizajner cveća Nemanja Vorkapić i ističe da jelku svi pipaju i da je to verovatno „najispipkanija jelka u Londonu“.

Priliku da je dodirnu, pomirišu i slikaju građani i posetioci britanske prestonice imaće do 3. januara. Nemanja je želeo da svoju jelku ostavi u životu do julijanskog Božića, ali mu se ta zamisao ipak neće ostvariti. 

Vorkapić uskoro počinje da predaje dizajn cveća. Njegovi buketi krase i kancelariju britanske premijerke Tereze Mej.

„Generalno dizajn i London su u jako velikoj korespondenciji, tako da tu je ... uvek se nešto kuva i uvek se nešto dešava. Ovo je jedan od dokaza za to“, objasnio je dizajner.

Nemanja Vorkapć i njegova karijera cvetaju ovde u Londonu, a gde će i kada vrh te karijere biti, ostaje nam samo da pratimo.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи