Leteći u parnoj raketi želi da dokaže da je Zemlja ravna

Šezdesetjednogodišnji „uradi sam“ entuzijasta i kaskader „Ludi“ Majk Hjuz planira lansiranje rakete na parni pogon domaće izrade, koja bi trebalo da ga odnese na visinu od 600 metara. Hjuzov konačni cilj jeste da dokaže da je Zemlja ravan disk.

Kaskader očekuje da će ga njegova nova raketa odneti iznad pustinje Mohave i postići ubrzanje od 800 kilometara na sat, a na visini od 600 metara pogon bi trebalo da se ugasi i otvore dva padobrana.

Hjuz je agenciji AP rekao da je ovo prvi korak njegovog ambicioznog „svemirskog programa“ dokazivanja teorije o ravnoj Zemlji.

Nije nikakvo iznenađenje da mu je grupa „Research Flat Earth" (Istražiti ravnu Zemlju) glavni sponzor, a i njegova izjava da „ne veruje u nauku" nekako ne deluje previše iznenađujuće.

„Razumem se u aerodinamiku, kretanje tečnosti, kako se stvari kreću kroz vazduh, o raketnim brizgalicama i potisku. Ali to nije nauka, to su sve formule. Između nauke i naučne fantastike nema razlike“, istakao je Hjuz za AP.

„Naravno da je ovo zastrašujuće, ali niko od nas ne napušta ovaj svet živ“, dodao je američki kaskader.

U uspeh svog eksperimenta je ubeđen.

„Ovim će biti zapušena usta svima koji tvrde da je Zemlja okrugla“, zaključio je Hjuz.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво