Ponestaje mesta za bogataše, Monako planira širenje na račun mora

Problem manjka građevinskog zemljišta kneževina Monako odlučila je da reši ogromnim građevinskim projektom, kojim će od Sredozemnog mora „uzeti“ šest hektara zemlje, kako bi imala gde da udomi nove multimilionere.

Monako planira da potroši 1,7 milijardi evra da bi dobio dovoljno građevinskog zemljišta za hiljade novih milionera, koliko se procenjuje da će se naredne decenije doseliti u tu bogatu kneževinu.

Projektom će biti dobijeno šest hektara nove površine za gradnju i to u vremenu kada je potražnja za nekretninama dostigla svoj vrhunac, što znači da je ponuda skoro pa „presušila“.

Procenjuje se da će do 2026. godine više od 2.700 multimilionera želeti da se preseli u Monako, a ako se ništa ne preduzme za njih neće biti mesta.

Gradnja je već počela na takozvanom „projektu urbanog proširenja“, kojim će biti dobijeno još šest hektara zemljišta, na kojem će moći da budu građeni objekti, čija je cena kvadrata dostigla neverovatnih 85.000 evra.

Novi deo Monaka nalaziće se blizu "Casino de Monte-Carlo", a gradnja je poverena građevinskoj kompaniji "Bouygues", koja je već počela da uvozi ogromne količine peska sa Sicilije, piše britanski Telegraf.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво