Odsekla mu glavu, a on nastavlja sa parenjem

Tokom seksualnog odnosa, ženke bogomoljki često ubijaju svoje partnere otkidajući im glavu. Međutim, čak ni odsecanje glave ne znači kraj seksualne čarolije.

Šokantan video-snimak uz emisije Deep Look televizije Pi-Bi-Es, pokazuje da mužjak, čak i bez glave nastavlja svoju reproduktivnu ulogu.

Tokom faze udvaranja (od početka trećeg minuta snimka) ženka otkida glavu mužjaku, ali on nastavlja sa parenjem i u nju ispušta spermu koja će oploditi jaja.

Kao što se objašnjava na snimku, mužjakovo telo još neko vreme kontrolišu nervi u abdomenu.

Biolozi ovakvo ponašanje opisuju kao „seksualnu kanibalizam“, a ženka bogomoljke ovo ne radi bez razloga.

Prošlogodišnje istraživanje pokazalo je da mužjaci koji budu pojedeni zapravo imaju reproduktivnu prednost.

Iz perspektive „sebičnih gena“, ovo je zapravo dobra vest za mužjaka, jer je studija pokazala da ženke, koje pojedu mužjaka, mogu da proizvedu više od dva puta više jaja nego one koje puste svog partnera da živi.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво