Samo u Japanu: Izvinjenje što je voz krenuo ranije!

Japansko železničko preduzeće izvinilo se putnicima nakon što je jedan njihov voz krenuo 20 sekundi pre nego što je predviđeno voznim redom, prenosi Bi-Bi-Si.

Rukovodstvo, odgovorno za liniju „Cukuba ekspresa“ između Tokija i grada Cukube, „iskreno se izvinilo zbog neugodnosti“ koje su izazvali.

U zvaničnom saopštenju, kompanija navodi da je voz trebalo da krene u 9:44:40, ali je umesto toga krenuo u 9:44:20 sati.

Do greške je došlo zato što osoblje nije proverilo vozni red, kaže se u saopštenju.

Kompanija navodi da zbog ove neugodnosti nije bilo žalbi putnika.

Na toj liniji vozu treba 45 minuta da iz Tokija stigne u Cukubu.

Japan se ponosi mrežom brzih železnica (Šinkansen) kojom je od 1964. godine do danas putovalo više od 11 milijardi putnika, a nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj zbog sudara ili izletanja voza iz šina.

Kašnjenje vozova, brzih ili regularnih linija, toliko je retko da svaki put kad se dogodi postane vest.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво