Golim rukama se odbranio od ajkule

Surfer novajlija Čarli Fraj uspeo je da se odbrani od ajkule tako što ju je udario po njušci.

Napad se desio danas nadomak obale Australije, a surfer je uspeo da prođe sa lakšim povredama desnog ramena i nadlaktice.

Fraj je po profesiji lekar, a rekao je da je nedavno gledao snimak na Jutjubu u kome je profesionalni surfer Mik Fening opisao svoj famozni beg od ajkule tokom takmičenja 2015. godine.

„Kada se to desilo, rekao sam sebi: Uradi isto što je i Mik uradio. Samo je udari u njušku. Dakle, Mik, ako gledaš ili slušaš, dugujem ti pivo. Hvala ti puno“, rekao je Fraj, prenosi AP.

On se u trenutku napada nalazio na plaži Avoka, 100 kilometara severno od Sidneja.

„Surfovali smo i osetio sam ogroman udarac sa desne strane. Prišla mi je neprimećeno. Mislio sam da se drug šali sa mnom. Međutim, okrenuo sam se i video ajkulu kako izlazi iz vode i pomalja mi se pred očima. Samo sam je udario u njušku levom rukom i onda sam uspeo da pobegnem nazad na dasku, zovnem drugove, a na sreću, naleteo je i talas, tako da sam odsurfovao“, priča Fraj.

Kaže da uopšte nije osetio da mu krvari ruka dok nije došao na obalu.

„Tada uopšte nisam osećao da bol u ruci, jer dok sam surfovao, samo sam mislio: Umreću. Stvarno ću umreti. Pomislih, surfuj na talasu koliko možeš i onda plivaj za svoj život“, rekao je Fraj.

Ajkulu si primetili i spasioci, a koristili su i dronove da se uvere da je napustila područje.

Fraj će biti van okeana nedelju dana, ali kaže da, posle toga, jedva čeka da se vrati.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара