Sedam decenija u braku... Da, i to je moguće!

Supružnici Iren i Šandor Abraham žive zajedno sedam decenija i najstariji su bračni par u Subotici. Koji je njihov recept za dug brak i skladan zajednički život?

Iren ima 87, a Šandor 95 godina. Pre sedamdeset godina Šandor je sa majkom iz Ruskog sela otišao u Hetin i predajom tradicionalne marame, zaprosio Iren.

„Nije bila odmah ljubav. Aaa, otkud. Bili smo na igranci, plesali smo, probali smo kako nam ide“, kaže Šandor.

„On je bio veći od mene, pa sam mislila kako lepo izgledamo kad igramo i tako smo se upoznali“, prisetila se Iren.

Za skladan brak, kažu, neophodna je velika međusobna tolerancija.

„Nismo se svađali. U životu je nikada nisam udario. Ima ljudi koji vole da se tuku, a kod nas to nije bilo“, ističe Šandor.

„Nije pio, nije ni pušio i ne voli da se svađa. Ni ja ne volim da se svađam ni sa kim. Treba razgovarati dok se ne sporazumemo“, dodaje Iren.

Za dug život, smatraju, mogu da zahvale fizičkom radu i zdravoj hrani: decenijama su neumorno radili na njivi i koristili uglavnom namirnice koje su sami proizveli.

„Sveže smo jeli. Paradajz, papriku, to sam uvek imala u bašti“, kaže Iren.

Unuka Šarolta se brine o Abrahamovima i uči na njihovom primeru.

„Suprug i ja se dobro slažemo. Uvek zajednički rešavamo sve probleme. Najvažnija je komunikacija i tolerancija“, objašnjava Šarlota Popović.

Iren i Šandor ne izlaze često iz kuće i zato se raduju svakom gostu. Da popričaju o dobrim starim vremenima i neprolaznim životnim vrednostima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво