Tunel kod Budve ukopan ispod nivoa puta

U Brajićima kod Budve tunel je ukopan ispod puta. Kažu da nije reč o propustu, već da je tako predviđeno projektom o izgradnji tunela koji će povezivati put koji je u izgradnji – sa magistralom.

Nivo tunela, koji se gotovo pola godine gradi na Brajićima, sa strane prema Podgorici, nekoliko metara je niži od saobraćajnice koja vodi do njega. Šef Direkcije za saobraćaj Savo Parača tvrdi da nije reč o propustu, već da je tako predviđeno projektom o izgradnji tunela, koji je napravila profesorka Univerziteta Crne Gore Biljana Ivanović.

Neobičan izgled tunela na Brajićima, koji je trenutno ukopan nekoliko metara u zemlju, privukao je i brojne turiste da stanu i fotografišu ga, pišu podgoričke Vijesti.

Ako se posmatra iz pravca Budve izgleda kao da tunel vodi do gomile iskopa, koja se nalazi ispred otvora, dok onima koji stižu iz Podgorice on više liči na podzemni prolaz.

Građevinska kompanija „Tehnoput“ završila je tunel na Brajićima, kojim se izbegava oštra krivina na tom mestu, dok će trasa puta Brajići-Budva biti završena do kraja godine.

Parača tvrdi da su taj objekat gradili van trase, kako ne bi bilo zastoja na putu, zbog čega sa ukopane strane nisu radili, dok tunel nije završen.

Navodno će uklapanje tunela u saobraćajnicu biti mnogo niže od postojećeg, kako bi se poštovao propisani pad. „Tunel je sada završen. Ostalo je još da se izgradi trasa puta, koja će povezati tunel sa magistralom“, objasnio je Parača i dodao da će uspon biti sedam odsto i da će se oko 500 metara postojećeg puta spustiti do tunela. 

Tunel je izgrađen je u okviru rekonstrukcije puta Podgorica–Cetinje–Budva.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво