Tunel kod Budve ukopan ispod nivoa puta

U Brajićima kod Budve tunel je ukopan ispod puta. Kažu da nije reč o propustu, već da je tako predviđeno projektom o izgradnji tunela koji će povezivati put koji je u izgradnji – sa magistralom.

Nivo tunela, koji se gotovo pola godine gradi na Brajićima, sa strane prema Podgorici, nekoliko metara je niži od saobraćajnice koja vodi do njega. Šef Direkcije za saobraćaj Savo Parača tvrdi da nije reč o propustu, već da je tako predviđeno projektom o izgradnji tunela, koji je napravila profesorka Univerziteta Crne Gore Biljana Ivanović.

Neobičan izgled tunela na Brajićima, koji je trenutno ukopan nekoliko metara u zemlju, privukao je i brojne turiste da stanu i fotografišu ga, pišu podgoričke Vijesti.

Ako se posmatra iz pravca Budve izgleda kao da tunel vodi do gomile iskopa, koja se nalazi ispred otvora, dok onima koji stižu iz Podgorice on više liči na podzemni prolaz.

Građevinska kompanija „Tehnoput“ završila je tunel na Brajićima, kojim se izbegava oštra krivina na tom mestu, dok će trasa puta Brajići-Budva biti završena do kraja godine.

Parača tvrdi da su taj objekat gradili van trase, kako ne bi bilo zastoja na putu, zbog čega sa ukopane strane nisu radili, dok tunel nije završen.

Navodno će uklapanje tunela u saobraćajnicu biti mnogo niže od postojećeg, kako bi se poštovao propisani pad. „Tunel je sada završen. Ostalo je još da se izgradi trasa puta, koja će povezati tunel sa magistralom“, objasnio je Parača i dodao da će uspon biti sedam odsto i da će se oko 500 metara postojećeg puta spustiti do tunela. 

Tunel je izgrađen je u okviru rekonstrukcije puta Podgorica–Cetinje–Budva.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 10. nov 2017, 15:00)
I mi konje za jahanje imamo! [neregistrovani]

Naš tunel kopamo u...

Vojvođanskim ravnicama!

(petak, 10. nov 2017, 10:56)
Djoka [neregistrovani]

Loš proračun !

Loš proračun crnogorskih saobraćajnogradjevinskih arhitekta...ali dobro....da se popraviti...Šta bi bilo da su izašli pod more...???

(petak, 10. nov 2017, 09:15)
Petar [neregistrovani]

Lepo

Pa ovo je vrhunac “ nauke” koji profesori. A kakvi će tek biti studenti ?. Na snimku se čini i da je jako nizak tunel može li ovuda oroce šleper ?

(petak, 10. nov 2017, 08:40)
anonymous [neregistrovani]

Natjecaj za tunel preko La Manche ....

Dali Englezi natjecaj za izgradnju tunela preko La Manche koji ce povezivati Englesku sa Francuskom. Prijavile se nekoliko firme pa i jedna Crnogorska koja je nudila najnizu cijenu. Pri razgovoru, Englezi postavili pitanje Crnogorcima: Kako namjeravate napraviti tunel posto je jako dugacak? Crnogorci odgovorili: Pa jedna ekipa pocet ce sa Engleske strane a druga ekipa sa Francuske strane i tako da cemo se sresti usred puta! A Englez pita: A sta ako se ne sretnu? Crnogorac odgovara: Pa eto brate, imat cete dva tunela za iste pare!

(petak, 10. nov 2017, 02:25)
anonymous [neregistrovani]

Ma to je kanalizacija

Tunel će kopati tek posle, preko kanalizacije, stvarno ništa ne razumete, inženjeri su ro smislili.