Zbog Hokingovog rada pao sajt univerziteta

Univerzitet „Kembridž“ objavio je onlajn doktorski rad Stivena Hokinga što je izazvalo toliko interesovanje da je pao sajt univerziteta.

Због Хокинговог рада пао сајт универзитета Због Хокинговог рада пао сајт универзитета

Disertacija koja je završena 1966. kada je Hoking imao 24 godine Svojstva širećih univerzuma (Properties of Expanding Universes), istražuje ideje o poreklu svemira koje su pratile naučnika tokom cele njegove karijere.

Univerzitet je naveo da je doktorski rad i do sada bio najtraženiji dokument u njegovoj onlajn bazi.

Tokom jučerašnjeg dana rad je mogao besplatno da se preuzme povodom obeležavanja Nedelje otvorenog pristupa.

Veb-sajt univerziteta bio je u stalnim prekidima tokom dana dok su se tehničari trudili da odgovore na tako veliko interesovanje.

Stiven Hoking rekao je da se nada da će slobodan pristup njegovom doktorskom radu inspirisati ljude širom sveta da „gledaju gore u zvezde, a ne dole u svoje noge, i da se pitaju o našem mestu u univerzumu i pokušaju da razumeju univerzum“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво