Posle 36 sati potrage, uhvaćen leopard u indijskoj fabrici automobila

Leopard koji se našao u najvećoj indijskoj fabrici automobila danas je uhvaćen i uspavan nakon što ga je 200 policajaca i eksperata za divlje životinje tražilo 36 sati.

Najpre je primećen na bezbednosnim kamerama fabrike „Maruti Suzuki“, nedaleko od Nju Delhija.

Pošto su radnici evakuisani iz fabrike, policija je počela potragu, koristeći sirovo meso i žive koze ne bi li izmamili leoparda na videlo.

To ipak nije uspelo i on je ostao skriven dok se nije vratio na mesto gde je prvi put viđen.

„Tim eksperata za divlje životinje je popodne uspešno uspavao leoparda. Životinja je uklonjena iz fabrike i nakon medicinskih pregleda će biti vraćena u divljinu. U operaciji nije bilo povređenih i područje je sada bezbedno“, rekao je izvor iz policije.

Smrtonosni susreti ljudi i životinja su poslednjih godina u Indiji sve češći, pre svega zbog sve manje površine pod šumom i zbog naglog širenja naselja.

Indijsko ministarstvo za životnu sredinu je u avgustu saopštilo da su divlje životinje od aprila 2014. do maja 2017. ubile 1.144 osobe, što je u proseku više od jedne na dan.

Prema procenama, u Indiji je između 12.000 i 14.000 leoparda, koji često stradaju kada zalutaju u sela.

Jedan leopard je u januaru pretučen na smrt u mestu blizu Nju Delhija nakon što je napao i povredio osmoro ljudi.

Prošle godine je leopard povredio troje dece kada je ušao u školu u Bangaloru, na jugu Indije. Dok mačka nije pronađena i uspavana lokalne škole su danima bile zatvorene.

Fabrika u kojoj se juče našao leopard proizvodi gotovo milion vozila godišnje.

broj komentara 0 pošalji komentar