Prodat najveći dijamant iskopan u poslednjih 100 godina, cena paprena!

Dijamant veličine teniske lopte prodat je za 53 miliona dolara, preneo je „Si-En-Bi-Si“.

Продат највећи дијамант ископан у последњих 100 година, цена папрена! Продат највећи дијамант ископан у последњих 100 година, цена папрена!

Dijamant mase 1.109 karata, što je oko 220 grama, prodala je kanadska kompanija „Lukara“ (Lucara) luksuznoj britanskoj draguljarnici „Graf dajmonds“ (Graff Diamonds)

Dijamant nazvan "Lesedi la Rona", što znači naše svetlo na jeziku Csana iz Bocvane, iskopan je iz rudnika u toj zemlji 2015. godine. To je najveći dijamant iskopan od 1905. godine.

„Lukara“ se nadala da će dobiti najmanje 70 miliona dolara za dragi kamen, preneo je Si-En-En.

Direktor kanadske kompanije „Lukara“ Vilijam Lamb istakao je da je cena koju je platio „Graf“ nadmašila sumu ponuđenu na aukciji u „Sotbiju“ prošle godine, ali je manje od 63 miliona dolara koliko je „Lukara“ dobila za jedan dijamant od 813 karata.

Najveći dijamant iskopan je u Južnoj Africi 1905. godine. Dijamant „Kulinan“ (Cullinan) od 3.106 karata je potom isečen u manje dijamante od kojih se neki nalaze u kruni britanske kraljevske porodice.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво