Par koji prošeta ovom stazom raskinuće

Šetalište unutar kraljevske palate Deoksu, kameni put dugačak 1,1 kilometar, otvoreno je za javnost nakon 60 godina i pružiće uvid modernim Korejcima u poslednje kraljevstvo Koreje.

Sto godina nakon smrti kralja Gojonga, pretposlednjeg vladara poslednjeg korejskog kraljevstva Džoseon, u srcu Seula je otvorena čuvena staza uz kameni zid koji okružuje palatu.

Na zapadnoj granici tog zida nalazila se britanska ambasada u Seulu, zbog čega je na šetalištu od 1950. godine postojao prekid od 170 metara.

Nakon tri godine rada sa vladom Seula (SMG), britanska ambasada se odrekla 100 metara blokiranog puta, pa je šetalište, poznato i kao Doldamgil otvoreno za javnost nakon renoviranja.

Legenda kaže, da će svaki par koji prošeta tom stazom raskinuti.

Veruje se da legenda potiče od vremena kada je seulski Porodični sud bio uz pešačku stazu, navodi agencija Jonap.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво