U spavaćoj sobi pronašli jednu od najotrovnijih zmija na svetu

Da, ponovo je reč o Australiji… Par koji živi na svom posedu u blizini Brizbejna zatekao je istočnu smeđu zmiju na podu spavaće sobe. A onda su polako izašli, pozvali stručnjake i sačekali da odstrane gmizavca.

Hvatač zmija Stjuart Lejlor iz jedne od profesionalnih službi koje se bave hvatanjem zalutalih životinja dobio je poziv sa poseda u blizini Brizbejna. Par koji tamo živi zatekao je zmiju u spavaćoj sobi.

„Telefonirala mi je žena i rekla da imaju problem sa zmijom, koju su zatekli na podu spavaće sobe“, prisetio se Lejlor.

Ipak, kada je stigao i otvorio vrata spavaće sobe, nije mogao odmah da pronađe zmiju jer je par napustio spavaću sobu čim je ugledao zmiju.

Ispostavilo se da se premestila na krevet i zavukla ispod ćebeta.

„Trebalo mi je oko deset minuta da je uklonim“, rekao je hvatač, objašnjavajući da je zmiju kasnije oslobodio kod jednog potoka, gde može da pronađe dosta hrane.

Prema njegovim rečima, bilo bi besmisleno ne odneti je gde joj odgovara, jer će se u protivnom ponovo ušunjati nekome u kuću.

Istočna smeđa zmija zauzima drugo mesto na listi najotrovnijih kopnenih zmija na svetu, a živi u Australiji, Papui Novoj Gvineji i Indoneziji. Odgovorna je za 60 odsto smrti od ujeda zmija.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво