„Trka u bojama“ na beogradskim ulicama

Beograđani svih uzrasta trčali su danas gradskim ulicama „Trku u bojama“, jednu od najpopularnijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika tokom trke bojama organskog porekla.

Trka "Color Running" održava se treću godinu zaredom, a ove godine okupila je 700 odraslih trkača i 200 mališana.

U glavnoj trci, učesnici, od kojih najstariji ima 62 godine, trčali su pet kilometara, a najbrži među njima deonicu je istrčao za samo 14,25 minuta. Bilo je i onih koji su trčali sa kućnim ljubimcima.

Pre starijih, na 300 metara okušali su se mališani, a najmlađi trkač imao je svega godinu i osam meseci.

Direktorka trke Milena Berić, iz kluba „Raning“ istakla je da je ove godine tri puta više prijavljenih učesnika nego lane.

„Nadamo se da će sledeće godine biti još više trkača na nekoj drugoj lokaciji u gradu i voleli bismo da postane tradicionalna i da pored Maratona i drugih zvaničnih trka Beograd ima još jednu zabavnu tematsku trku u ponudi“, rekla je Berićeva.

Sponzor ove godine, kao i prethodne je kompanija „Tikurila“, a direktorka marketinga Gorica Jelić kaže da se ta kompanija pronalazi u održavanju trke jer je njihova poruka da boje naš život čine veselim i uspunjenim.

„Možemo da budemo ponosni što Beograd ima jedan ovakav događaj koji je sigurno jedan od najpopularnijih i najzanimljivijih tematskih trka u svetu“, rekla je Jelićeva.

Prema njenim rečima, boje kojima su trkači „posipani“ specifične su po tome što su potpuno neškodljive: „U pitanju su prehrambene boje u prahu, za svakodnevnu upotrebu, tako da učesnici nemaju bojazan da će im naškoditi“.

Mališani su trku od 300 metara trčali kroz ulicu Strahinjića Bana, dok su „veliki“ učesnici trčali kroz tu, ali i ulice Gospodar Jovanovu i Gospodar Jevremovu. Trku je, odbrojavanjem, otvorio predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво