Kanadski sudija suspendovan zbog Trampovog kačketa

Zbog toga što je nosio kačket sa sloganom kampanje predsednika SAD Donalda Trampa „Učinimo Ameriku ponovo velikom“ dan nakon Trampove pobede, kanadski sudija Bernd Zabel suspendovan je na mesec dana, bez plate.

Zabel je prema mišljenju komisije „prekršio standarde ponašanja u sudu“. Komisija se sastala prošlog meseca kako bi razgovarali o mogućim sankcijama protiv sudije, a razmatrala se i mogućnost trajnog otkaza.

Ipak, komisija je došla do zaključka da je Zabel nedvosmisleno objektivan sudija.

Bernd Zabel je priznao da je njegov postupak bio rezultat lošeg rasuđivanja.

Nakon rekordne 81 žalbe, izvinio se za ono što je nazvao „neuspelim pokušajem da se humorom obeleži momenat u istoriji, nakon neočekivanih rezultata na američkim predsedničkim izborima“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво