Ana Brnabić: Dobra fora portala „Njuz.net“

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je „ozbiljno dobra fora“ i „kritika sa puno duha“ tekst satiričnog portala „Njuz.net“ u kome se navodi da je predložila da se kasarne ukrase fikusima kako bi se ojačao kult premijera.

Dobro je smejati se na svoj račun, a ovo je ozbiljno dobra fora @njuznet. Kritika sa puno duha, napisala je Ana Branbić na svom nalogu na Tviteru i dodala link na tekst.

Portal je objavio tekst pošto je Ana Brnabić izjavila da nema ništa loše u inicijativi da se slike predsednika Srbije postave u državne institucije radi jačanja kulta nacionalnih simbola.

Inače, na sajtu Njuz.net pre nekoliko dana objavljeno je da portal saznaje da „premijerka Srbije Ana Brnabić smatra da bi u kasarne, osim fotografija predsednika Aleksandra Vučića, trebalo staviti i fikus, kako bi kod vojnika ojačao kult premijera“.

Ona smatra da je stavljanje Vučićevih slika dobra polazna osnova za jačanje državnih simbola, ali da nikako tu ne treba stati.

Treba imati u vidu da predsednik Srbije nije jedina odgovorna funkcija u zemlji i da ne treba zanemariti ni ostale institucije, kao recimo funkciju premijera koja je takođe važna, na neki način.

S tim u vezi predložila bih da se u sve kasarne i državne institucije pored Vučićeve slike ubaci fikus koji bi simbolizovao funkciju premijera“, smatra Ana Brnabić, navodi Njuz.net.

Kako je navedeno u tekstu, premijerka Srbije izjavila je da „bi bilo lepo da se u državne institucije ubaci i po više fikusa, a ne samo jedan“.

„Osim što bi više zelenila doprinelo lepšem izgledu, dva ili više fikusa simbolizovali bi trenutno stanje u vladi gde osim ekonomskog premijera postoji i politički premijer kao i drugi ministri u Vladi sa istim ili većim nadležnostima od premijera“, istaknuto je u tekstu.

„Ana Brnabić takođe ne vidi nikakav problem da se fikusi pored kasarna ubace i u osnovne i srednje škole. Zalivanje fikusa potpalo bi u nadležnost redara i ne bi iziskivalo nikakve dodatne obaveze jer su fikusi veoma laki za održavanje“, zaključuje Njuz.net.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи