Džekpot od 758 miliona otišao u Masačusets

Srećnom dobitniku američke lutrije „Pauerbol“ pripašće 758,7 miliona dolara, javlja AP.

Izvlačenje je održano sinoć, dobitni listić sa svih šest pogođenih brojeva uplaćen je u saveznoj državi Masačusets, u prodavnici „Hendi varajeti“ u Votertaunu.

Kombinacija brojeva za drugi najveći dobitak na lutriji u istoriji SAD bila je 6, 7, 16, 23, 26, dok je dodatni, „Pauerbol“ broj, bio 4, prenosi američka agencija.

Iz lutrije je stigao i zvaničan podatak da su dobitni tiketi nagrade od dva miliona dolara uplaćeni u šest različitih država, dok osvajači dobitka od milion dolara dolaze iz 19 saveznih američkih država. 

Američki portali navode da je verovatnoća da se osvoji glavna nagrada lutrije „Pauerbol“, koja se igra u 44 savezne države, Vašingtonu–Okrug Kolumbija, Portoriku i Američkim Devičanskim Ostrvima, jedan na prema 292,2 miliona.

Bez obzira na to što će federalni porez od 39,6 odsto znatno smanjiti dobitak (za oko 267 miliona dolara), a državni i lokalni porezi će takođe „okrnjiti“ džekpot, ovo je i dalje fantastična suma.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво