Vatra i led – požar na Grenlandu

Požar već dve nedelje bukti na Grenlandu, što je neuobičajeno za to arktičko ostrvo poznato po ledu, prenose svetski mediji.

Grenland uglavnom nije imao takve probleme, pa se čini da su požari na toj teritoriji istorijski i po površini koju su zahvatili i po trajanju, navodi danas En-Bi-Si njuz.

Požar je najpre uočen putem satelita 31. jula, a poslednji put je snimljen 16. avgusta kada se još širio, preneo je Gardijan.

Lokalna policija je pre dve nedelje saopštila da je dim od požara u nenaseljenoj oblasti Nasutuk obuhvatio područje od oko 15,5 kvadratnih kilometara. Za sada nije poznat uzrok požara koji ne ugrožava naseljena mesta.

Požari na Grenlandu su ranije trajali svega jedan do tri dana, navode naučnici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара