Nakon Londona i Pariza, preživela napad i u Barseloni

Za dvadesetšestogodišnju ženu iz Melburna Džuliju Monako teroristički napad u Barseloni je treći napad koji je preživela nakon što je pre nekoliko meseci bila svedok napada u Londonu i Parizu, piše britanski „Indipendent“.

Monakova je rekla da je sa prijateljima bila u kupovini u trenutku kad je kombi uleteo među ljude na šetalištu La Rambla u centru Barselone, kada je stradalo 13, a povređeno više od 100 ljudi.

Kako je navela, ovo je njen treći „bliski susret sa terorizmom“ tokom višemesečnog proputovanja Evropom – bila je blokirana u metrou tokom terorističkog napada na Londonskom mostu, kao i u Notr Damu u trenutku kada je ispred čuvene katedrale izboden jedan policajac.

Ovog puta je, kako kaže, bila zatvorena u Palati Katalonije na kraju La Ramble, navodi Indipendent.

„Odjednom su nas zaključali u radnji i počela je konfuzija. U narednom trenutku smo leteli u zadnji deo radnje kada su nam rekli da se sklonimo od izloga što je više moguće i da legnemo na zemlju“, istakla je Džulija Monako.

Kako je navela, ona i njeni prijatelji nisu videli kombi koji je uleteo na šetalište, već gužvu i policiju, a dodala je da je bilo oko 200 ljudi na trgu.

Prema njenim recima, u prodavnici je bilo panike među ljudima dok ih policija nije evakuisala kroz vrata sa strane.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво