„Zapovesti“ u jednoj ambulanti nasmejale Hrvate

Popis ambulatnih zapovesti okačenih u jednoj hrvatskoj ambulanti privukao je veliku pažnju na „Fejsbuku“. Listu od deset zapovesti napisao je jedan hrvatski doktor još ranije, ali se očito nekim njegovim kolegama dopala pa su i oni počeli da je stavljaju u svoje ambulante.

Na nalogu na Fejsbuku „Dnevna doza prosečnog Dalmatinca“, gde je i postavljena lista, javio se i njen idejni tvorac. Doktor Davor Horvat kaže da je taman pomislio da su ljudi zaboravili na to, ali sudeći po tome da se nalazi u drugim ambulantama, znači da njegove kolege nisu.

1. U ovoj ambulanti ja sam doktor, a vi ste pacijent. Ako vam se ne sviđa, nađite neku u kojoj je obrnuto.

2. Ambulanta nije prodavnica mešovite robe, jer da jeste, onda bi kompjuter bio blagajna, ja bi bio trgovac, a aparat za merenje pritiska bi bio stalak za kondome.

3. Ako već ulazite preko reda uz poklik: „Meni treba samo“, onda tu ne spada još i merenje pritiska, recept za babu, osip koji traje šest meseci, ali se baš sad i ne vidi, itd.

4. Ako kažete da ste došli da sebi izmerite pritisak, onda ga izmerite, što mene gnjavite.

5. Čekaonica nije mesto za druženje, već za čekanje. To se da zaključiti iz imena.

6. Sumamed nije preparat na bazi meda.

7. Ako vam je komšinica Mara preporučila tablete za reumu, neka vam odmah napiše i recept.

8. Ako nakon kucanja na vrata čujete reči: „Samo malo", to ne znači da nastavite da kucate smanjenim intenzitetom, već da malo pričekate.

9. Ako ste stariji od 90 godina, a imate male probleme za škljocanjem kolena, to je normalno. U stvari, to nije normalno, jer vam je već trebalo sve škljocati.

10. Kada posle radnog vremena više nema nikoga u ambulanti, nemojte se nervirati. Pričekajte. Doći će neko sigurno.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво